Minden évnek megvannak a meghatározó trendjei, melyekkel megújulást hoznak életünkbe. Vannak nagyobb, jobban észrevehető változások, és vannak olyanok, melyekkel éppen csak az óév hibáit igyekeznek javítani.

A trendeket követve és a saját ízlésünket hozzáadva praktikus és menő környezetet teremthetünk magunknak, így lehet egyszerre letisztult, elegáns de mégis pikáns a design a lakásunkban.

2022-ben menő lesz a fenntarthatóság, a modern és retro stílusok, de a helyiségek adottságainak kihasználása is fontossá válik, köszönhetően a covid okozta változásoknak.

Ahogy előző blogunkban is olvashatjátok, nem véletlen az, hogy az ember szereti magához közel tudni a természetet otthonában is – már évszázadok óta. Éppen erre alapozva a természetesség elvárásként jelenik meg 2022-ben, beszéljünk akár belsőépítészetről, akár designról. A természet által inspirált formák, színek és anyagok lesznek az év vezérmotívumai.

A retro stílus jól behatárolható: a 60-as, 70-es évek stílusát takarja, jellemzője a kényelmes, szemnek és szívnek egyaránt jóleső összkép, mely praktikumával tökéletes kombináció lehet a mindennapokban.

A 90-es évek stílusa inkább a városiasodás szempontjából jelenik meg. A városban élők ugyanis gyorsabban alkalmazkodnak a változásokhoz, általában pörgősebb életet élnek, és igyekeznek a legfrissebb trendeket követni.

Deco Premium Lamellak

Ekkor kerül a fedélzetre a kor egyik legnagyobb „problémája”. Az online tér és a covid kapcsolódása. Nagyon sok otthonnak kellett viszonylag rövid időn belül ideiglenes irodává is átalakulnia, hogy a távolságtartás és a kapcsolattartás minimalizálása érdekében az emberek otthon maradjanak, viszont a munkájukat el tudják látni. Ez a társadalomnak nagyobb százalékát érinti, mint gondolnánk. Sőt, mivel sok cégnél ez több szempontból is bevált – nem kell irodát fenntartani, áramot, fűtést, internetet biztosítani – vannak olyan szervezetek, nem is kevés, ahol azóta is online, azaz home officeban dolgoznak a munkavállalók.

Itt kell kihangsúlyozni, hogy ahhoz, hogy komfortosan tudj otthonról dolgozni, nem elég egy sarokban eldugott fotel. Meg kell találni és ki kell alakítani, az erre alkalmas életteret. Ezt meg lehet oldani egy íróasztal vásárlással, és egy stílusos térelválasztóval is, de ennek is meg kell találni a helyet, sőt, a hosszútávú berendezkedéshez az sincs kizárva, hogy újra kell funkcionálni, csoportosítani az otthoni helyiségeket, egy kisebb szobát esetleg két résszé alakítani stb. Nem lenne ugyanis túl kényelmes, ha pont egy fontos meetinget szakítana félbe a gyerekek hangos zsivaja. Persze, vannak megértő munkahelyek, de mindannyian tudjuk, hogy csak egy darabig…

Tehát nem meglepő módon a 2022-es trendek között elsősorban a természethez leszünk közel, a múlt divatjából táplálkozunk, illetve színekben is a természethez közeli, de modern és egyszerű lesz az irányadó.

Ha még nem tetted meg, kukkants rá termékeinkre, ahol a hagyományos, a modern, és az egyszínű lamellákat is kedved szerint alakíthatod otthonod dizájnelemeként. Tervezz bútort, térelválasztót, előszobafalat, gardróbot, vagy fali díszítőelemet, akár több szín kombinációjával!

Ha olyan helyet keresel, ahol egyszerre lehetsz, vagány, hagyományos, stílusos, de közben modern is, itt a helyed!

0
    0
    Kosár
    A kosár üresVissza a boltba

    Termékek: