A belsőépítészet abszolút slágere évről évre a lamella. Minimalista, és egyben szokatlan kialakításuknak köszönhetően bármely házban, lakásban megállja a helyét. Tökéletesen illeszkedik a modern elrendezéshez, de a klasszikus helységekben is nagyszerűen kiegészítik az enteriőrt. Már többször írtunk róla, hogy miként használhatók a lamellák, most 5 pontban összeszedtük a legfontosabb felhasználási lehetőségeket. Mert a lamella nemcsak faldísz, hanem otthonunk építőköve!

Fa, márvány, kő, gyapjúszövet. Mi a közös ezekben az anyagokban? Időtlen. Egy szép fadíszítés, egy elegáns márványminta, kőből készült falburkolat, és tapéta. Ahogy olvastad ezeket a sorokat, biztosan te is elképzeltél egy számodra elegáns és divatos, de közben modern külsőt. Mindegyik anyag az örök elegáns kategóriába tartozik.

A lamella egyedi textúrájú természetes alapanyagként kiválóan illeszkedik a különféle stílusokban díszített enteriőrökbe. Nem titok azonban, hogy határozottan a kedvencek közé tartoznak, amennyiben loft stílusú elrendezésről van szó. 

Az ipari hangulat, ahol a nyers felületek, a semleges színek és a kiegészítők takarékossága játsszák az első hegedűt, tökéletes hátteret biztosítanak függőleges díszítőcsíkjainknak. Sok melegséget és otthonosságot hoznak létre, ami különösen a nappalit vagy a hálószobát dobhatja fel.

Ha a bohó vagy a rusztikus stílus szerelmese vagy nagyszerű hírünk van számodra. A lamellák használata biztos módja annak, hogy felélénkítsék és dinamikát vigyenek a helyiségbe. Kicsit megtörik idilli karakterüket, és adnak hozzá egy csipetnyi modernitást. Az egyszerű formák remekül beilleszthetők a retró vagy a vintage enteriőrbe.

Ne feledd azt sem, hogy dekorcsíkjaink elengedhetetlenek, ha otthoni iroda megalkotásán gondolkozol.

Lamellák a falon

Listánkat egy standard javaslattal kezdjük, amely már végleg beépült otthonainkba és lakásainkba. Az első természetesen a lamella, mint faldekor. Szerintem senkit sem kell meggyőzni arról, hogy ez az egyik leghatékonyabb módja a szoba belsőjének felfrissítésére.  A lamella teljesen más megjelenést fog kölcsönözni helyiségünknek. Ne feledd, a rögzítés módját te választhatod ki!

A tölgy árnyalatú fali lécek a műfaj klasszikusai, melyeket nem lehet megunni. Tökéletesen illeszkedik a modern belső terekbe, de öko vagy rusztikus stílusban is kiváló.

A belsőépítészek egyik legnépszerűbb módszere, hogy a teljes falat fa lamellákkal borítják. Néha azonban a kevesebb több, ezért ,ha hasonló megoldás mellett döntesz, korlátozd magát csak egy fal lamellára. Fog működni? 

Garantáljuk, hogy nagyon lenyűgözően fog kinézni a nappaliban, különösen akkor, ha nincs ihleted a TV mögötti fal elrendezéséhez. A látszattal ellentétben nem olyan könnyű dió, mert sok lehetőség van – a divatos tapétáktól a lamellákig széles skálán mozognak a lehetőségek.

Megpróbálhatod a fa lamellákat is csak a fal egy kiválasztott részére szerelni. Ez nagyszerű megoldás, ha kis helyed van, és mégsem szeretnél lemondani a divatos megoldásokról. Ideális hely az ilyen dekorációkhoz például a kanapé mögötti fal a nappaliban vagy a TV mögötti tér. A lamellák faldíszként is tökéletesek a sarok fölé vagy a hálószobába.

Második részünkben egy hét múlva mennyezeti díszként, válaszfalként, korlátként és bútorként fogjuk bemutatni a lamellák felhasználási lehetőségeit. Tarts velünk legközelebb is! Addig is látogasd oldalunkat, és inspirálódj képeinkről!

0
    0
    Kosár
    A kosár üresVissza a boltba

    Termékek: