A belsőépítészet abszolút slágere évről évre a lamella. Minimalista, és egyben szokatlan kialakításuknak köszönhetően bármely házban, lakásban megállja a helyét. Tökéletesen illeszkedik a modern elrendezéshez, de a klasszikus helységekben is nagyszerűen kiegészítik az enteriőrt. Már többször írtunk róla, hogy miként használhatók a lamellák, most 5 pontban összeszedtük a legfontosabb felhasználási lehetőségeket. Mert a lamella nemcsak faldísz, hanem otthonunk építőköve!

Eljött a második rész ideje, melyben mennyezeti díszként, válaszfalként, korlátként és bútorként fogjuk bemutatni a lamellák felhasználási lehetőségeit. Tarts velünk ma is!

megvalósulás 1

Lamellák a mennyezeten

Ki mondta, hogy léceket csak a falra lehet felszerelni? Ugyanolyan hatékonyan néznek ki a plafonon, ezt a tulajdonságot, senki nem veheti el tőlük.

Bár meglepőnek tűnhet ez a megoldás, mégis az eredetisége teszi egyre népszerűbbé a lamellákat, bár azt is hozzá kell tenni, hogy nem minden helyiségben mutatnak ugyanolyan jól. A magas helyiségekben mutatják meg maximális potenciáljukat. Megvan az oka annak is, hogy egyre gyakrabban alkalmazzák a lépcső feletti térben, folyosón vagy nappaliban, ahol faldísz meghosszabbítása lehet. Az a megoldás, amelyben a falécek a faltól a mennyezetig borítják a teret, megbízható módja a szoba vizuális nagyításának.

Lamellafal

Ismered azt az érzést, amikor választanod kell a szíved és az elméd között? Tudjuk jól, hogy a dilemmák a belsőépítészet elválaszthatatlan részét képezik, de mi törekszünk a kompromisszumra, és az ultrafunkcionalitásra is. A lamellákból készült megtört válaszfal minden bizonnyal ezek közé tartozik. Miért? A válasz nagyon egyszerű – könnyedséget kölcsönöz minden helyiségnek, és még egy kis helyiséget sem borít el. Ez egy nagyszerű megoldás, ha szeretné megosztani a teret, például egy nagy nappaliban, de nem a hagyományos módszereket választaná.

A lécek divatos áttört falként használhatók, aminek köszönhetően bármilyen belső térben könnyedén eloszthatják a teret. Remekül mutat a nappaliban, de az előszobában vagy a hálószobában is.

Az áttetsző fal finoman elválasztja a belső tér egyes részeit, és kellemes hangulatot kölcsönöz. Azonban nem kell korlátoznia magát a nappali elrendezési lehetőségeinek kihasználására. Jól fog működni például egy fürdőszobához kapcsolódó hálószobában is, ahol finoman védi a kádat vagy zuhanyzót mások szeme elől.

TIPPEK

Hatékony korlát

Az egyik legnagyobb dilemma, amellyel meg kell küzdenie otthona építése vagy felújítása során, a korlát kiválasztása. Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de az a benyomásunk, hogy a piacon elérhető opciók mentesek a könnyedségtől és a finomságtól. 

A jó hír az, hogy a belsőépítészetben csak a fantáziánk szab korlátot, miért ne szolgálhatna divatos korlátként a falléc? Amennyiben ti is imádjátok a lamellákat, kötelező eleme lesz otthonodnak a lamellakorlát, ami nemcsak a modern dizájn szerelmeseinek fog tetszeni, hanem mindenekelőtt azoknak a szülőknek, akik átfogóan szeretnének gondoskodni gyermekeik biztonságáról.

Dekorcsíkok bútorként

Igen, jól olvastad. A lamellák, arra is képesek, amire egyetlen más díszítőelem sem, segítik az esztétikai és praktikus funkciók ötvözését. Jól jönnek például akkor, ha kiderül, hogy nincs elég hely egy másik cserepes virágszekrény vagy könyvespolc elhelyezésére.

Nagyon fontosnak tartjuk az ökológiai és gazdaságos megoldásokat, ezért nem engedjük meg magunknak, hogy a fal- vagy mennyezetdíszítésekre szánt csíkok levágása után visszamaradt lamellamaradványok kárba vesszenek. 

Segítségükkel hatékony dekorációkat vagy teljes értékű bútorokat készíthetsz, amelyek finoman kiegészítenek minden elrendezést, és hozzáadnak egy nem szabványos elemet otthonodhoz. Ne feledd azt sem, hogy a léceket különböző irányban rögzítheted a falra – nem feltétlenül függőlegesen vagy vízszintesen -, ami ideális anyaggá teszi őket a nappali absztrakt falának megalkotásához.

Tippjeinkért tarts velünk jövő héten is, addig is böngészd honlapunkat, és inspirálódj!

megvalósulás 2
0
    0
    Kosár
    A kosár üresVissza a boltba

    Termékek: