Konyhai vízálló falpanel több méretben – Color eye

Ajánlott ragasztó: 

Konyhai vízálló falpanel több méretben – Color eye

Termék kód: KP-015

Ezen konyhapanel egy új modern és designos, flexibilis, ámde erős és kemény konyhai falburkoló. Kiváló minőségű speciális 2 mm vastag műanyag panel mely 4 méretben és több mint 60 modern designnal rövid időn belül a konyhád falán lehet! A széles mintaválasztékból helyszíni felmérés nélkül, azonnal tudsz rendelni. A szállítás jóval egyszerűbb, olcsóbb és biztonságosabb, mint egy üvegpanel esetében és a felszerelés még a kétbalkezeseknek is gyerekjáték!

 • Több méretben elérhető
 • Hő- és vízálló falburkolat konyhába
 • Magasfényű, ütésálló felületű
 • Könnyen és gyorsan telepíthető

 

A csomag minden panelhez tartalmazza a rögzítéshez szükséges csavarmennyiséget és a hozzá tartozó inox csavartakaró kupakot. (60 centiméterenként alul-felül)

Termék hossza: 120, 180, 240, 300 cm

Szélesség: 60 cm

Vastagság: 2 mm

Súly: 2,4 kg /m2

Termék hossza: 120, 180, 240, 300 cm

Szélesség: 60 cm

Vastagság: 2 mm

Súly: 2,4 kg /m2

38.990 Ft74.990 Ft / darab

Rendelésre
A termék rendelésre készül, gyártási idő kb. 2 hét

A konyhapanelek szállítási költsége 6.990,-

vizallo-konyhapanel-falburkolat-color-eyeA konyhapanel egy kiváló minőségű törés és hő- és vízálló, ugyanakkor könnyű és mindössze 2 mm vastag kemény műanyag, ami gyors megoldást kínál csempék helyettesítésére vagy meglévő elavult csempék modern felületté varázsolásához. Az üveggel szemben számos előnnyel rendelkezik. Az egyéni igényekhez igazodva alakítható és gyorsan felszerelhető. Nem törik, flexibilis, könnyen tisztítható mikroszálas törlővel s nem utolsó sorban 120 fokig hőálló, így tűzhely közelében is használható.

Ha új konyhát tervezel vagy szeretnéd felújítani régi konyhádat, vagy ha csak egy kis plusz hangulatra, egy új színfoltra vágysz, de nem szeretnél rengeteg időt és pénzt áldozni a változásra, próbáld ki a különböző méretekben elérhető konyhai falburkoló panelt!

Ez az egyedi megoldás lehetővé teszi, hogy helyszíni felmérés, hosszas várólista, kosszal járó munkálatok és drága anyagok, nagy munkaköltségek nélkül is egyedi és modern konyhád legyen.

 

 

Méretek: 60 x 120 cm, 60 x 180 cm, 60 x 240 cm, 60 x 300 cm

vizallo-konyhapanel-falburkolat-color-eye-merettabla

Vastagság: 2 mm

Súly: 2,4 kg/m2

 

Tulajdonságok:

 • Anyaga speciális, kemény műanyag
 • Hőálló 120 C fokig
 • Vízhatlan
 • Flexibilis, így íves felületeken is használható
 • Könnyű, mindössze 2,4 kg/m2
 • Ütésállósága 200x nagyobb mint az üvegé
 • Magasfényű akár az üveg
 • Házilag vágható, fúrható
 • Gyorsan és egyszerűen telepíthető
 • Könnyen tisztítható mikroszálas ronggyal
 • Csomagolása: Hengerelve 60 x 40 x 40 cm dobozban

 

Tisztítás:

A konyhapanelek puha mikroszálas ronggyal tisztíthatóak.
Ne használj fém, vagy durva szivacsot, papírtörlőt stb.

 

A terméket ne tedd ki 120 foknál magasabb hőnek!

Amennyiben ragasztod, csak az általunk ajánlott ragasztót használd!

A csomag minden panelhez tartalmazza a rögzítéshez szükséges csavarmennyiséget és a hozzá tartozó inox csavartakaró kupakot. (60 centiméterenként alul-felül)

A termék hátoldalán lévő fehér védő réteget tilos eltávolítani!

 

 

Ezen konyhapanel egy új modern és designos, flexibilis, ámde erős és kemény konyhai falburkoló. Kiváló minőségű speciális 2 mm vastag műanyag panel mely  4 méretben és több mint 60 modern designnal rövid időn belül a konyhád falán lehet! A széles mintaválasztékból helyszíni felmérés nélkül, azonnal tudsz rendelni. A szállítás jóval egyszerűbb, olcsóbb és biztonságosabb, mint egy üvegpanel esetében és a felszerelés még a kétbalkezeseknek is gyerekjáték!

 

 

Minőségbeli kifogással a kézhezvételtől számított 48 órán belül élhetsz. Ha később szeretnéd felszerelni a panelt mindenképpen húzd le a fóliát és ellenőrizd a terméket. (lehúzás után visszasimítható) A terméket nem szabad a dobozban összetekert állapotában tárolni. Felragasztott, levágott, kifúrt terméket semmilyen esetben sem cserélünk ki.

 

Telepítési útmutató

A konyhapanel telepítése:

Kérjük, hogy a konyhapanel telepítése előtt figyelmesen olvasd el a tájékoztatót, telepítési útmutatást!

A konyhapanelek egy 120 fokig hőálló speciális műanyagból készülnek. Természetes tulajdonságuk, hogy hő hatására van tágulásuk és zsugorodásuk még szobahőmérsékleten is, ami szabad szemmel nem látható, de mégis a használat során végbemenő folyamat. (Hasonlóelven működik a fizika törvényei alapján, mint például a dilatáció.)

Minden anyag reagál a környezet hőmérsékletére. Ezt a konyhapanel esetében úgy kell elképzelni, hogy minél magasabb a hőmérséklet a konyhában, tehát minél melegebb van, annál nagyobb a konyhapanel fizikai mérete. A tágulás átlagos mértéke 0.065 mm/m°K.  A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a téli és a nyári konyhai hőmérsékletet alapul véve egy 2 méteres panel méretváltozása akár 1,5-2 mm is lehet. Ezért nagyon fontos, hogy a konyhapaneleknek biztosítani kell szabad helyet a hőtáguláshoz.

A hátfalak telepítésekor az illesztéseknél a széleken, valamint a konyhaszekrény és a panelek között hagyni kell pár mm távolságot.

Továbbá be kell tartani a választott telepítési mód előírásait arra vonatkozóan, hogy milyen sűrűn és hol kell megfúrni vagy megragasztani a konyhapaneleket.

Emellett arra is kell ügyelni, hogy telepítés előtt a konyhapanelt kiterítve a telepítés helyszínén kell legalább 24 órát tároljuk, hogy a konyhapanel fel tudja venni az adott helyiség hőmérsékletét.

A fent részletezett hatások miatt nagyon fontos, hogy a konyhai falburkoló panelek szerelése mindig az adott felhasználási terület/felület tulajdonságaihoz igazodjon.

Két szerelési típus közül lehet választani: ragaszthatjuk, vagy fúrással szerelhetjük a konyhapaneleket.

Egyszerre ne használd mindkét telepítési típust!

Az alábbi leírásban igyekszünk segíteni, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb telepítési módot.

Nagyon sokféle környezeti hatás, különböző faltípus és tűzhely, mind-mind máshogy reagál egy-egy hőváltozásra. Mielőtt megkezded a telepítést vizsgáld meg, hogy számodra melyik szerelési módszer a leghatékonyabb és legtartósabb, ezzel a leghosszabbra kitolva konyhapaneled teljes pompáját.

 

Csavarozással történő falhoz rögzítés inox csavartakaróval:

Az egyik szerelési mód a konyhapanelek csavarozással történő falhoz rögzítése.

Itt fontos megjegyezni, hogy a konyhapanel egy speciális műanyag, így nyugodtan lehet fúrni, hiszen az üveggel ellentétben nem reped. A rögzítési pontoknak kb 60 cm távolságra kell lenniük egymástól.

A konyhapanel fúrásához használt fúrófej átmérője legalább két milliméterrel legyen nagyobb a csavar átmérőjéhez képest. Vigyázz, hogy a csavarokat soha ne szorítsd nagyon meg, épp csak annyira, hogy a panelt biztonságosan tartsák, ezzel biztosítva szabad mozgásteret a panelnek a hőtáguláshoz.

Csavarozással történő rögzítéskor a paneleket sokkal egyszerűbben tudod cserélni a későbbiekben a panel sérülése nélkül, és akár újra máshova is felszerelheted.

Amennyiben használsz vízvetőt, úgy a konyhapanel alján csavarozás nem szükséges, mert a vízvető elegendő tartást biztosít.

A nagyobb méretű panelek esetében miután a hőtágulás mértéke nagyobb, a csavarozással történő telepítés biztonságosabb megoldás. A csavarokra egy 12 mm-es rozsdamentes acél (inox) csavartakaró kerül, amely nem csak esztétikus, de ellenáll a szennyeződéseknek, a korróziónak és a magas hőmérsékletnek is. A kis méretű inox csavartakaró exkluzív, modern és elegáns megjelenést biztosít, amely szinte bármilyen konyhapanelhez és konyhába illik.

A csavarozással történő rögzítés előnyei:

 • egyszerűen cserélhető a konyhapanel sérülése nélkül
 • áthelyezés után újra, máshová is felhasználható
 • exkluzív és modern megjelenés inox csavartakaróval
 • telepítést követően a konyha egyből használatba vehető
 • nagyobb méretű panelek esetében biztonságosabb megoldás

 

 

A konyhapanel ragasztással történő rögzítése:

A konyhapanel telepítése történhet ragasztással is.
Ehhez a Soudal Fix All Crystal terméket kell használnunk, mely műanyagokkal, PVC-vel és összességében minden anyaggal tökéletes tapadást biztosít. Azonban ebben az esetben is fontos számításba vennünk a másik fogadó anyag, tehát a falfelület (csempe, lambéria, gipszkarton, beton, MDF, üveg, stb.) porózusságát, nedvszívó képességét, a helyiség hő- és páratartalmát, illetve a ragasztóra is gyakorolt környezeti hatásokat.

Ne használj általunk nem ajánlott ragasztót,szilikont!

Az apró, maximum ötforintos-nagyságú ragasztási pontoknak a panel szélétől 2-3 cm távolságra és egymástól minimum 30 cm távolságra kell lenniük. Középre soha nem szabad ragasztót tennünk.

Ennél a szerelési típusnál is nagyon fontos, hogy ne legyen sem túl sűrű, sem túl ritka a rögzítési pontok távolsága, hiszen a túl sok és túl sűrű ragasztási pont foltokat eredményezhet a konyhapanel színoldalán, mert nincs a panelnek elegendő helye a fent említett hőtáguláshoz. Vízvető használata esetén a konyhapanel alsó részét nem szabad megragasztani.

Ha a ragasztás mellett döntesz, fontos azt is figyelembe
venni, hogy a konyhapanelünket már utólag nem fogjuk tudni mozgatni a kép sérülése nélkül, és a panel esetleges eltávolításakor sérülhet a falfelület is, illetve a konyhapanelt újra máshol már nem tudjuk majd felhasználni.

A ragasztással történő rögzítés előnyei:

 • láthatatlan rögzítés
 • a telepítéshez nem szükséges szerszám (fúró)

 

Ebben a tájékoztatóban leírt útmutatások a kísérleteink, illetve tapasztalataink eredményei és jóhiszeműen terjesztettük elő.

A felszerelés módját minden esetben a vásárlónak kell eldöntenie a saját falfelületeinek és felhasználási szokásainak ismeretében.

 

Telepítési hibák:

 • Túlragasztás. Ne ragaszd meg a telepítési útmutatóban leírtaknál jobban a panelt! A panel túl sűrűn és /vagy nagyobb pontokban, középen vagy több helyen való megragasztása esztétikai hibákat eredményezhet a panel színoldalán a rögzítési pontoknál.
 • Többféle rögzítési mód együttes használata. Ne használj többféle rögzítési módot! Csavarral és ragasztóval együttesen történő rögzítés esztétikai hibákat eredményezhet a panel színoldalán a rögzítési pontoknál.
 • Vízvető alatt ragasztó használata. Ne használj ragasztót a vízvetőnél! A vízvető alatt lévő ragasztási pontok esztétikai hibákat eredményezhetnek a panel színoldalán a rögzítési pontoknál a vízvető rászorítása miatt.
 • Panel szilikonnal vagy egyéb tömítővel történő körbehúzása esztétikai hibákat eredményezhet a panel színoldalán a rögzítési pontoknál. Ne húzd körbe a panelt szilikonnal vagy ragasztóval!
 • Csavarozással történő rögzítés esetén a csavarok túlhúzása, vagy annak be nem tartása, hogy a furat 2 milliméterrel nagyobb legyen a csavar átmérőjéhez képest. Ne húzd túl a csavarokat! Alkalmazz megfelelő méretű furatokat!
 • Védőfólia utólagos eltávolítása a felragasztást követően. Minden esetben felszerelés előtt távolítsd el a védőfóliát! A húzó mozdulat hatására esztétikai hibákat eredményezhet a panel színoldalán a rögzítési pontoknál.
 • Használatbavétel a ragasztó kötési ideje előtt. Ne vedd használatba a frissen telepített konyhapanelt!
 • Dobozban való hosszas tárolás hengerben. Ne tárold a dobozban a feltekert konyhapanelt! Kis mértékben ívesen elváltozhat a konyhapanel, amely később a telepítésnél okozhat problémát. Ebben az esetben csak csavarozással lehetséges a konyhapanel telepítése.
 • Tűzhelyhez széléhez túl közeli telepítés. Minden esetben tartsd be a telepítési távolságot!
 • Telepítés előtt a 24 órás telepítés helyszínén történő tárolási idő elmulasztása és azonnali szerelés. Tartsd be a helyszíni tárolás idejét telepítés előtt! Például télen behozzuk az autóból 1-2 fokból a 23 fokos konyhába és egyből 24 órán belül megkezdjük a telepítést.

 

A konyhapanel hátulján egy egybefüggő vinyl réteg található. Ha a fenti hibák közül valamelyiket elköveted akár csak a panel egy részén akkor ez kihat az egész felületre és a teljes vinyl réteg elmozdulását eredményezi, ezáltal foltok keletkeznek a ragasztási pontoknál.

Ebben a tájékoztatóban leírt útmutatások a kísérleteink, illetve tapasztalataink eredményei és jóhiszeműen terjesztettük elő. A felületek és a panel megmunkálásának, vágásának, felszerelésének különbözősége és a lehetséges alkalmazások nagy száma miatt, amelyek ellenőrzési körünkön kívül esnek, nem vállalunk felelősséget a kapott eredményekért sem a vágás, sem a ragasztás tekintetében. A felszerelés módját minden esetben a vásárlónak kell eldöntenie a saját falfelületeinek és felhasználási szokásainak ismeretében.

 

Minőségbeli kifogással a kézhezvételtől számított 48 órán belül élhetsz. Ha később szeretnéd felszerelni a panelt mindenképpen húzd le a fóliát és ellenőrizd a terméket. (lehúzás után visszasimítható) A terméket nem szabad a dobozban összetekert állapotában tárolni. Felragasztott, levágott, kifúrt terméket semmilyen esetben sem cserélünk ki.

 

Telepítési útmutató

 

0
  0
  Kosár
  A kosár üresVissza a boltba

  Termékek: