Ki ne hallott volna már a több 10, vagy akár 100 lakberendezési stílusról? Hányszor hallottuk már, hogy „De menő retro ez a bútor!”? Kezd is kicsit elcsépelt lenni a modern, retro, vintage, és minimál szavak használata. Természetesen a belsőépítészek és lakberendezők, akik nap, mint nap ezekkel az elemekkel dolgoznak, fél szemmel is megállapítják, hogy melyik otthonba, mi illik. De mi, hétköznapi emberek, hogyan tudnánk mindezt magunktól megtanulni?

Blogunkban ebben segítünk, néhány TIPP-en keresztül, megpróbálunk elvezetni saját stílusodhoz! Elsőként, mielőtt bármire belefogsz, a szokásos mondat: Google a barátod! De hogyan indulj? Fontos, hogy jól keress, nem, nem a bankkártyádon lévő összegre értem. A keresőbe beírt kulcsszavaknak kell jónak lennie, hogy hasznos információkat találj, és legfőképpen eredményes tudjon lenni az a pár perc, óra, vagy hét, amit rászánsz a tökéletes belső kialakítására, legalább fejben.

Természetesen mindenképpen érdemes belsőépítészhez fordulni akkor is, ha már tökéletesen tudod, hogy mit szeretnél, mert végzettségéből adódóan, nála jobban senki nem ért hozzá, hogy mihez, mi illik, milyen kialakítású lakásba, hogyan lehet a legpraktikusabban elrendezni a bútorokat. Még az is lehet, hogy a sok hónap munkával és káosszal eltöltött időt, le tudnád csökkenteni, és fókuszálhatnál újra a családodra, vagy akár a kedvenc sorozatodra. Nem gond, ha nem tudsz egyszemélyben mindent elintézni, a lényeg a precizitás! Amit egy szakember segítségével tudsz a leghatékonyabban elérni!

Addig is, hogy könnyebb legyen választani, vagy legalább valami irányt adni a belsőépítészednek, íme néhány tény a különböző stílusokról.

Vintage stílus

Legfőbb jellemzői a fehér és a pasztell színek. Lehet letisztult, de nem feltétlenül kell annak lennie. A régi dolgok becsempészése a ma mindennapjaiba egyáltalán nem idejétmúlt! Nyúljunk bátran a már jól bevált elemekhez!

Skandináv stílus

Egyre nagyobb divat Nyugat-Európában a skandináv kényelem és tapasztalat kihasználása, akár az életvitelük pozitív élettani hatásaira gondolunk (pl. szaunák egyre népszerűbbé válása), akár lakberendezési stílusukra. A többfunkciós szépen, elegánsak elhelyezett bútorok igen kedveltek és népszerűek lettek, nem véletlenül, hiszen a legkisebb terek is be tudják tölteni a nekik szánt szerepet.

Deco Premium Lamellak

Retro stílus

Ha igazi lázadó típus vagy, mindenképpen ki kell próbálnod az ’50-es, ’60-as, ’70-es évek Amerikáját felidéző irányzatot. Nincsenek szabályok, kreatív módon keverhetők egymással az erőteljes színek, csíkok hullámok. Egyedül a fenntarthatósággal kapcsolatban lehetnek kételyeink a stílus kapcsán, hiszen jellemző rá a műanyag tárgyak és díszítőelemek használata, mely környezetünkre nincs jó hatással, viszont ma már mindennek meg lehet találni a környezetbarát verzióját is, csak kitartóan kell keresgélni (vagy megkérdezni egy enteriőrt).

Modern vs. minimál – de mi a különbség?

Mindkettő stílusirányzat kedveli a fa, üveg, és kő kombinációját, de közben kicsit a rendetlenséggel alkotnak egy igazi egységet, rendszert. A modern legszívesebben a barnát, szürkét, aranyat, és ezüst színeket, és ezek árnyalatait alkalmazza, míg a minimálban csupán visszafogott színek jelennek meg, harsányság és élénkség nélkül. Kiemelten kedvelt felülete a beton, és a betonhatású elemek. Legfőbb jellemzője a harmónia, egy szín sem térhet el a másiktól, egyetlen olyan bútor, vagy kiegészítő sem lehet jelen ebben a stílusban, ami nem való oda 100 százalékkosan. Amíg a modern engedi, hogy szárnyaljon a fantáziád (bizonyos határokon belül), addig a minimál stílusban nincs kicsapongás. Az elképzelhetetlen.

Deco Premium Lamellak

De mi a közös ezekben a stílusokban? Hogy mindegyikben van egy kis lamella. Bármely stílust is választod otthonod enteriőrjének kialakításakor, mindegyiket megfűszerezheted lamelláink valamelyikével. Álmaidnak csak a képzeleted szabhat határt. Hogy hogyan? Kattints a linkre, és válassz termékeink közül!

0
    0
    Kosár
    A kosár üresVissza a boltba

    Termékek: