Korábbi cikkeinkben is olvasható, hogy már szinte az ember házakba költözésével megjelentek otthonában a fa tárgyak is. Gondoljunk csak a többistenhitre, az otthonokban található kicsi oltárokra, melyeket fából készítettek el.

Idővel, és az innovációs és funkcionális látásmódnak és fejlődésnek köszönhetően a megszokott megjelenési formák mellett új funkciókat is betölt az anyag. Napjainkban, kellemes atmoszférája miatt a megszokott praktikai megoldások mellett többízben is alkalmazzák, például: nyílászáró, padló- vagy falburkolat, beépített vagy mobil bútor, de akár egy lámpa tervezésekor is.

Nem véletlen ez a fontos szerep, hiszen több városlakó is a természet közelségére vágyva próbálja otthonát barátságosabbá, komfortosabbá tenni. De mi van akkor, ha már elkészült a járólap, megvan a fa lamellával díszített beépített gardrób, kihasználtad a folyosó akusztikájának javítására is, de még mindig hiányzik valami. Mai blogunkban arról fogunk írni, milyen „zöldeket” érdemes beszerezni otthonodba, melyek még akkor is bírják a strapát, ha nem te vagy a világ legszorgosabb öntözője!

 

A japánok már több évszázada alkalmazzák hosszú sétáik során azt, amit sok európai embernek még mindig nehéz a tudatába vésni: séta. Nagyon fontos, hogy kellő időt töltsünk a természetben, ezáltal sok oxigént szívhatunk magunkba, az agyunk is friss ellátáshoz jut, a kíméletes testmozgás mellett pedig ez a hosszútávú egészségmegőrzésünk alapja. 

Nem véletlen tehát, hogy több keleti kultúrában is népszerű a szobanövények nevelése, gondozása. Ki ne hallott volna már az aloe veráról, annak jótékony hatásaival együtt. A növény nem igényel sok törődést és akár 100 évig is elél. Nem csoda tehát, hogy halhatatlannak szokták nevezni. Nagy előnye, hogy otthoni körülmények között is könnyen nevelhető, sőt felhasználható. A gyógyhatás mellett rendkívül jó légtisztító növény és mutatós fiatal és idősebb növényként is.

Bizonyára már többen hallottatok a hangzatos nevű anyósnyelvről is. Az anyósnyelv (Sansevieria) az agávefélék családjába tartozó növény, mely a trópusi Nyugat-Afrikából származik. Igazán hálás szobanövény, szinte elpusztíthatatlan. A különféle anyósnyelv fajok a modern stílusú lakásokban is remekül mutatnak. Azok számára is ideális választás, akik nem akarnak sokat törődni növényükkel.

Következő ajánlásom sokaknak ismerős lehet a jól ismert vígjátékból: Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt? A főszereplő hölgy egy páfrányt ajándékozott kiszemeltjének, aki jól meg is ölte a növényt. Ennek gondozása sem olyan problémás, viszont nem szabad elfelejteni meglocsolni. A szobapáfrány a régmúlt és a mai otthonok kedvelt cserepes zöldnövénye, az igazi retro növény. Tartása nem túl bonyolult így csodaszép dús növényeket nevelhetünk otthonunkban. A félárnyékos helyek kedvelője, a hosszútávú közvetlen napsugárzástól védeni kell! Nyáron bővebben, az őszi-téli hónapokban pedig ritkábban kell meglocsolni. A hagyományos sima levelű fajták mellett már fodros levelű, szeldelt levelű változata is. 

Az ún. fikusz is nagyon mutatós, kiváló közérzetet adva otthonodnak, és kiemelve már meglévő faburkolataid, bútoraid szépségeid. Képzeld el, hogy lamellás dohányzóasztalodat is egy fikusz díszíti. Igazán jól mutatna! Sőt, ezek a növények jobb közérzetet biztosítanak és élettel telivé varázsolják otthonod. Gyorsan nő és az új leveleit elhullajtja. Nem tűri jól a szárazságot és a környezetváltozást, úgyhogy ha éppen költözés előtt állsz, várj vele egy kicsit, és lehetőleg utána vásárold meg!

 

Remélhetőleg tudtunk segíteni, és tippjeinkkel lamellás tereidbe egy kis zöldet csempészve még otthonosabbá fogod varázsolni!

Ha még nem döntöttél, hogy melyik lenne a számodra megfelelő összeállítás különleges lamelláinkból, inspirálódj honlapunkról https://premiumlamellak.hu

Aktuális ajánlatainkért, keress minket Facebookon és Instagramon!

 

Nem számít, milyen az otthonunk stílusa, a fa mindig tökéletes választás, hiszen számtalan formában lehet részese a térnek, és mindig garantáltan melegséget, otthonosságot fog sugározni.

0
    0
    Kosár
    A kosár üresVissza a boltba

    Termékek: