A legtöbb ember törekszik otthonát úgy kialakítani, hogy tágas terek jöjjenek létre sok-sok természetese fénnyel. Ha nem szeretnétek tömör falakkal elválasztani a különböző helyiségeket, de valamilyen módon mégis kicsit elszeparálnátok akár a konyhát, akár az előszobát, vagy esetleg egy dolgozó sarkot szeretnétek kicsit elkülöníteni, kiváló választás a lamellás térelválasztó. Kisebb garzonlakások esetében is jó választás az áttört térelválasztó alkalmazása, hiszen nem zárja el teljesen a helyiséget, szerkezetének köszönhetően átengedi a fényt.

térelválasztó
térelválasztó

Kínálatunkban két féle lamellás térelválasztó közül választhatsz:

1. Az mdf alapú (ezáltal nem csavarodik, nem vetemedik) 4 oldalán valósághű vákuum fóliával, vagy igazi tölgy furnérral ellátott térelválasztó elemek 10 féle árnyalatban elérhetőek, de ha igazán fontos számodra a színazonosság, natúr, kezeletlen tölgy furnérral is tudod kérni a térelválasztót, melyet a megfelelő színre tudsz pácolni.

Ezen térelválasztók telepítése keretes szerkezettel történik. Ebben az esetben a térelválasztó keretét szintén ugyanaz a lamella térelválasztó elem adja – csak elfektetve.
Keretes szerkezetű térelválasztó telepítését javasoljuk abban az esetben, ha padlófűtés vagy mennyezet hűtés – fűtés található a lakásban, hiszen ebben az esetben nem lehet fúrással rögzíteni az elemeket. Tehát a keretes térelválasztót elegendő csak ragasztással rögzíteni a padlóhoz és mennyezethez.

Az elemeket csavarozás előtt javasoljuk előfúrni (3,5 mm), s érdemes süllyesztett fejű csavarokat alkalmazni (4,5 x 80 mm)

keretes térelválasztó

2.   Összeforgatott lamellás térelválasztót alkalmazzuk, ha ‘rejtett’ rögzítéssel szeretnénk telepíteni térelválasztónkat, illetve ha csak ilyen formában elérhető a kívánt szín – ezt honlapunkon vagy bemutatótermünkben tudod megtekinteni.
Az összeforgatott térelválasztó esetében 2 db fali lamellát forgatunk össze, belül egy darab mdf alapú összekötő elemmel.

Mi is az a rejtett rögzítés?
Rejtett rögzítéssel történő térelválasztó telepítésénél, használhatunk „L” vasat, vagy az összekötő elemből levágva egy kb. 2 cm-es darabot, melyet előfúrással rögzítünk a padlóhoz, illetve a mennyezethez, ezután pedig faragasztó, vagy erős szerelési ragasztó (pl. Turbo ragasztó) segítségével rögzítjük a már befúrt összekötő elem darabokra, illetve a „maradék” összekötő elemre a lamellákat. Az illesztési vonal tölgy árnyalatú lamelláink esetében csak minimálisan látható. 

Érdemes a teljes száradásig összeszorítani a térelválasztó lamellákat.

Amennyiben lépcső mellé kerülne a térelválasztó, és biztonsági funkciót is be kell töltenie, abban az esetben az összekötő elem helyett zártszelvény használatát javasoljuk.


Fontos, hogy bármely rögzítési módot is választod, a vízfelszívás megakadályozására színtelen szilóval húzd körbe a padlóval csatlakozó részeket!


A tervezéssel és kivitelezéssel kapcsolatban nyugodtan keress minket, hiszen a szakmai tanácsadás mellett csapatunk szívesen vállalja elképzelésed komplett megvalósítását. Íme néhány már elkészült munkánk:

0
    0
    Kosár
    A kosár üresVissza a boltba

    Termékek: